5 tips til en bæredygtig kaffekulter

Din virksomhed vil være mere bæredygtig. Men hvor skal du starte?

Bæredygtighed har forskellig betydning i alle virksomheder, og har lige så mange variationer som kaffe og te. Med disse fem tips får du en god start til en bæredygtig kaffekultur på din arbejdsplads. 

"71% af alle medarbejdere er villige til at genbruge deres kaffekop for at bidrage til miljøet."

1. Brug den samme kaffekop

En undersøgelse om kaffe på arbejdspladsen viser, at 71% af de adspurgte medarbejdere er villige til at bruge deres kaffekop flere gange for at bidrage til miljøet. Danskerne drikker i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen og i almindelighed ender kopperne i skraldespanden efter hver eneste kop kaffe. Det har en betydelig indvirkning på miljøet. 

 

Er du interesseret i, hvordan JDE tager ansvar for et bæredygtigt kaffe- og temarked? Læs om, hvordan JDE arbejder mod en bæredygtig fremtid her ›

2. Tænk på affaldet

Ved at sortere affaldet på din arbejdsplads kan I gøre meget for miljøet. Hav for eksemepl to skraldespande i kaffekøkkenet; en til bioaffald og en andet affald. I kan derudover også værne om miljøet ved at vælge bionedbrydelige papbægre. Se efter FSC certificeringen, som skåner naturen både i fremstillingen og i nedbrydelsen af papbægrene. 

Se udvalget af FSC papbægre

3. Sæt maskinen i øko-tilstand

Ved at sætte kaffemaskinen i øko-tilstand kan der spares op til 25% energi, ved at maskinen går i dvale om aftenen. Mange profesionelle kaffemaskiner er selvlærende og sikrer, at når de første medarbejdere møder på arbejde, er maskinen klar til brug. For eksempel opstarter maskinen kl. 7.00, så den første kop kaffe er klar til at blive brygget kl. 7.30. JDEs energieffektive kaffemaskiner har næsten alle øko-tilstand. 

Se alle kaffemaskiner

4. Genbrug kaffegrumset

Smid ikke dit kaffegrums ud. Det kan nemlig genbruges. Ved at donere dit kaffegrums til virksomheder, som kan bruge det, kan du støtte op om miljøet. Disse virksomheder genbruger kaffegrums til alt fra notesbøger til urtepotter og dyrkning af østershatte. Undersøg om kaffegrums indsamles lokalt for at undgå unødig transport. 

Er det ikke muligt at donere? Så kan du også selv genanvende kaffegrumset i dit eget hjem eller på kontoret. 

Få 5 tips til genbrug af kaffegrums

5. Kog kun det vand du bruger

Hvor mange kopper te sætter du vand over til? Sørg for, at vandmængden i kedlen ikke er mere end du har brug for. Det tager både mindre tid at koge en mindre mængde vand og du bruger samtidigt mindre energi, så der i sidste ende ikke udsendes mere CO2 end nødvendigt. 

Vil du vide mere om en bæredygtighed kaffeløsning til din virksomhed?

I Jacobs Douwe Egberts Professional har vi forpligtet os til en bæredygtig fremtid, og vi tilbyder et stort sortiment af økologisk og bæredygtig kaffe og te, som er Fair Trade- og UTZ-certificeret. 

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med en bæredygtig kaffeløsning, som passer til din virksomheds behov? 

 

Modtag rådgivning