På kontoret

I de forløbne to måneder har vi måtte undvære samvær med vores kolleger, gæster og besøgende. Heldigvis kommer der snart en tid, hvor vi igen kan drikke en kop kaffe sammen, og vi lægger hos JDE Professional stort vægt på, at hjælpe jer med forberedelser til genåbningen og “det nye normale”. Det gælder om at stå sammen.

 

Nedenfor et par tip til, hvordan du kan sikre, at du og dine medarbejdere eller gæster snart kan nyde en kop kaffe sammen igen på en sikker måde.

Sådan gør du dit kontor klar til en hverdag med 1½ meters afstand:

icon-1.pngOpstart af din kaffemaskine

Se vores tips til, hvordan du starter din kaffemaskine op og samtidig forebygger fejl. Er du i tvivl om noget? Så giver vi en hjælpende hånd.

 

icon-2.png Bestil ingredienser i god tid

Bestil dine ingredienser i god tid og ifølge den normale ordreproces. På grund af travlhed hos vores fragtpartnere kan en ordre, som afgives via vores webshop eller pr. telefon, tage længere tid, end du er vant til. Kontroller også holdbarhedsdatoen på de ingredienser, du har på lager, før du bruger dem.

 

 

icon-3.png Forberedelser til genåbningen:

Inden virksomhedens aktiviteter genoptages, kan du træffe nogle forberedelser for at sikre, at dit kaffehjørne snart kan tages i brug igen på en sikker måde. Følg nedenstående punkter, så brugerne snart kan benytte kaffefaciliteterne igen på en sikker måde:

 1. Indret dit kaffehjørne, så det er muligt at holde 1 meters afstand. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af gulvafmærkning for hver 1 meter, så de medarbejdere, der står og venter, kan holde en sikker afstand.
 2. Værn om brugernes sikkerhed på steder, hvor der står flere kaffemaskiner ved siden af hinanden, og hvor det er svært at holde 1 meters afstand. Det kan du gøre ved at opsætte plexiglasskærme mellem kaffemaskinerne.
 3. Indret et separat sted, hvor medarbejderne kan vaske og afspritte deres hænder. Det forkorter køen og ventetiden ved kaffemaskinen.
 4. Placer affaldsbeholderen uden for ruten til og fra kaffemaskinen for at sikre, at der kan holdes 1 meters afstand, og for at undgå kødannelse ved kaffemaskinen.
 5. JDE Professional anbefaler, at der midlertidigt ikke bruges rørepinde.

 

icon-4.png Tydelig kommunikation


Tydelig kommunikation er afgørende for at sikre, at alle overholder hygiejneprotokollen. Hæng et sæt retningslinjer op i kaffehjørnet, der beskriver punkt for punkt, hvordan I kan gøre det så sikkert som muligt at drikke kaffe. For at hjælpe dig har vi udarbejdet et sæt retningslinjer til ophængning i dit kaffehjørne, så I trygt kan nyde jeres kaffe.

icon-5.png Færdselsruter

Tænk nøje over, hvilke ruter der skal benyttes til og fra kaffehjørnet. Med tydelige ruter, der er angivet ved gulvafmærkning, f.eks. med pile, kan du sikre, at medarbejderne ikke kommer unødigt i kontakt med hinanden. Gør ruterne ensrettede, hvor det er muligt. Angiv tydeligt, hvor køen starter, og lad de brugere, der har hentet deres kaffe, forlade stedet på den modsatte side. Gulvafmærkning for hver 1½ meter gør det lettere for dem, der venter i kø, at holde den nødvendige afstand.

En hverdag med 1 meters afstand

Hygiejneprotokol for brugere

 

For at vi fortsat skal kunne nyde en kop kaffe sammen på en sikker måde, har vi udarbejdet en oversigt over de vigtigste forholdsregler. For at værne om din og dine medarbejderes sikkerhed anbefaler vi, at I følger nedenstående retningslinjer på jeres arbejdsplads:

 • Hold mindst 1m afstand til andre brugere ved kaffemaskinen.

 • Spred afhentningen af kaffe over hele dagen, så alle får mulighed for at nyde en kop kaffe eller te.

 • Hent kun kaffe eller te til dig selv, og tag din friskbryggede kaffe eller te med tilbage til din plads med det samme.

 • Vask hænder med sæbe i 40 sekunder, eller sprit hænderne af med desinficerende skum eller servietter, før du betjener kaffemaskinen.

 • Hvis du selv vil komme mælk og/eller sukker i din drik, skal du komme det i koppen først – og først derefter skænke kaffe eller te. Derved bliver den tilføjede ingrediens automatisk blandet med drikken, så du ikke har brug for en rørepind.

 • Du kan godt bruge din kaffekop flere gange, så længe du kun henter kaffe til dig selv.

icon-1.png 1½ meter & hygiejneambassadør

Sørg for, at hygiejnereglerne altid overholdes i kaffehjørnet. Udpeg eventuelt en leder/hygiejneambassadør, der skal holde øje med, at aftalerne bliver overholdt. Så kan du fortsat nyde en kop kaffe eller te sammen med dine medarbejdere.

 

icon-2.png Hente kaffe til kolleger

For at sikre den bedst mulige hygiejne anbefales det, at man kun henter kaffe eller te til sig selv.

 

 

icon-3.png Genbrug af kopper

Du kan godt bruge din kaffekop flere gange, så længe du kun henter kaffe til dig selv.

icon-4.png Genopfyldning og rengøring af kaffemaskinen

Ved genopfyldning og rengøring af kaffemaskinen anbefales følgende:

 1. Vask hænder med sæbe i 30 sekunder, eller sprit hænderne af med desinficerende skum eller servietter, før kaffemaskinen genopfyldes eller rengøres. 
 2. Hæld produktet i ingrediensbeholderen direkte fra emballagen, så du undgår at røre ved produktet.
 3. Rengør kaffemaskinens betjeningspanel hyppigere end normalt.

Mere information?