En sikker kop kaffe

For at kunne sikre, at dine gæster eller medarbejdere trygt kan nyde en kop kaffe eller te, er det vigtigt, at du træffer en række forholdsregler.

Hygiejneprotokol for kontormedarbejdere

  • Hold mindst 1 meters afstand til andre brugere ved kaffemaskinen.
  • Spred afhentningen af kaffe over hele dagen, så alle får mulighed for at nyde en kop kaffe eller te.
  • Hent kun kaffe eller te til dig selv, og tag din friskbryggede kaffe eller te med tilbage til din plads med det samme.
  • Vask hænder med sæbe i 40 sekunder, eller sprit hænderne af med desinficerende skum eller servietter, før du betjener kaffemaskinen.
  • Hvis du selv vil komme mælk og/eller sukker i din drik, skal du komme det i koppen først – og først derefter skænke kaffe eller te. Derved bliver den tilføjede ingrediens automatisk blandet med drikken, så du ikke har brug for en rørepind.
  • Du kan godt bruge din kaffekop flere gange, så længe du kun henter kaffe til dig selv.

Hygiejneprotokol for din barista

  • Udpeg én barista i stedet for skiftende medarbejdere, og lav en aftale om, at der skal kommunikeres effektiv om sundhed og eventuelle tegn på sygdom.
  • Den udpegede barista skal regelmæssigt rengøre alle flader og håndtag med rengøringsmiddel eller fødevaregodkendte desinficerende servietter. Baristaen kan eventuelt arbejde med handsker på. I så fald skal handskerne afsprittes regelmæssigt med desinficerende skum eller skiftes. Handskerne forebygger, at hænderne bliver tørre og sprukne af at blive vasket, hver gang en bestilling er ekspederet.  
  • Hvis en gæst ønsker ekstra sukker eller mælk, skal dette noteres, når der tages imod bestillingen, så baristaen kan udlevere det sammen med kaffen.
  • Prøv så vidt muligt at anvende færdigpakkede produkter, så den fysiske kontakt med produkterne begrænses til et minimum. Det kan f.eks. være indpakkede småkager, som baristaen kan udlevere sammen med kaffen.