Tips til bæredygtige initiativer i jeres kaffehjørne

Vi kan kun skabe en mere ansvarlig kaffe- og teindustri sammen. Med disse fem tips kan jeres kaffehjørne blive mere ansvarligt.

Brug den samme kop flere gange

Danmark er et af de lande, der drikker rigtig meget kaffe. 26% af den kaffe, der drikkes, nydes på arbejdspladsen. Når I bruger kaffekoppen flere gange har det derfor en stor betydning for miljøet.

Genanvendelse

Når I sorterer affald, sikrer vi en bedre udnyttelse af verdens ressourcer. I kan for eksempel have to skraldespande i jeres kaffehjørne; en til bioaffald og en til andet affald. Derudover kan I beskytte miljøet ved at vælge biologisk nedbrydelige papkopper. Se efter FSC-certificeringen, der beskytter naturen både i produktion og i nedbrydning af papkopper.

Vælg ansvarligt produceret kaffe

Ved at vælge ansvarligt produceret kaffe hjælper I med at øge kaffeindustriens bæredygtighed. Vi sikrer den ansvarligt handlede kaffe dels via de gængse certificeringsprogrammer og dels via den verificerede kaffe.

Sæt jeres kaffemaskine i ECO-tilstand

Hos JDE Professional tilbyder vi energieffektive maskiner, og næsten alle vores maskiner har en ECO-funktion. Med ECO-tilstand sparer I op til 25% energi, og den skifter automatisk til dvaletilstand om natten. Kaffemaskinerne tilpasser sig automatisk jeres brugsmønstre og starter op igen, før den første kollega ankommer til arbejdspladsen.

Doner jeres kaffegrums

Genbrug af kaffegrums er et godt eksempel på, hvordan I kan være med til at bidrage til den cirkulære økonomi. I kan eksempelvis lave sæbe og body scrub med kaffegrums fra jeres egen kaffegrund til firmagaver, julegaver til kollegaerne osv. Opsamling af kaffegrums foregår ofte lokalt for at reducere unødvendig transport. Hvis I ikke har mulighed for at donere jeres kaffegrums, er den bedste mulighed at sortere det i madaffald.

Udforsk vores udvalg af bæredygtige produkter