Tips til et bæredygtigt kaffehjørne på jobbet

Vi kan kun skabe en bæredygtig kaffe- og teindustri, hvis vi arbejder sammen.
Med otte tips kan I hjælpe med at gøre kaffehjørnet på jeres arbejdsplads mere bæredygtig.

Brug den samme kop flere gange

Danmark er et af de lande, der drikker rigtig meget kaffe. 26% af den kaffe, der drikkes, nydes på arbejdspladsen. Når I bruger kaffekoppen flere gange har det derfor en stor betydelig miljøet.

Genanvendelse

Når I sorterer affald ved, skal I sørge for, at verdens ressourcer bruges flere gange. I kan for eksempel have to skraldespande i kaffehjørnet; en til bioaffald og en til andet affald. Derudover kan I beskytte miljøet ved at vælge biologisk nedbrydelige papkopper. Se efter FSC-certificeringen, der beskytter naturen både i produktion og i nedbrydning af papkopper.

Vælg ansvarligt produceret kaffe

Ved at vælge ansvarligt produceret kaffe hjælper I med at øge kaffeindustriens bæredygtighed. I kan også vælge certificerede produkter, der vurderes på forskellige kriterier såsom miljøvenlige produktionsmetoder, gode arbejdsforhold og som sikrer en minimumspris for landmanden. Vi ønsker at arbejde med forskellige organisationer, så vi kan imødekomme vores kunders forskellige behov og forventninger.

Sæt jeres kaffemaskine i ECO-tilstand

Hos JDE Professional tilbyder vi energieffektive maskiner, og næsten alle vores maskiner har en ECO-funktion. Med ECO-tilstand sparer I op til 25% energi, og den skifter automatisk til dvaletilstand om natten. Kaffemaskinerne tilpasser sig automatisk jeres brugsmønstre og starter op igen, før den første kollega ankommer til arbejdspladsen.

Vælg miljøvenlige kaffemaskiner

Vi tilbyder energieffektive maskiner med nuværende klasse A + og med miljømærker Eco, ISO 9001 og ISO 14001. Vores OMNI-maskiner er bygget af materialet med en genanvendelsesgrad på 94%, og underskabene har en genanvendelsesgrad på 99,9%. Vores kaffemaskiner er af højeste kvalitet og har lang levetid. Ved afslutningen af ​​dets levetid genbruger vi alt elektrisk affald gennem NORSIRK. Derudover tilbyder vi også leje af renoverede kaffemaskiner, som kan bidrage til en reduktion på 28% CO2.

Doner jeres kaffegrums

Genbrug af kaffegrums er et godt eksempel på, hvordan I kan være med til at bidrage til den cirkulære økonomi. I  kan eksempelvis lave sæbe og body scrub med kaffegrums fra jeres egen kaffegrund til firmagaver, julegaver til kollegaerneosv. Opsamling af kaffegrums foregår ofte lokalt for at reducere unødvendig transport. Hvis I ikke har mulighed for at donere jeres kaffegrums, er den bedste mulighed at sortere det i madaffald.

Involver medarbejderne

At arbejde sammen for bæredygtige løsninger og komme med nye ideer giver de største fremskridt. Ved at bruge forskellige kommunikationsværktøjer kan I dele arbejdet og aktivt engagere hinanden i processen med at forbedre bæredygtighed.

Lav en ekstra indsats

Vil I gøre en ekstra indsats for at gøre jeres arbejdsplads mere bæredygtig? Undersøg muligheden for at bruge grøn energi. Der er også gode certificeringsordninger for miljøledelse. Vores nye kontorbygning på Valle Wood er BREEAM Excellent, en certificering baseret på dokumenteret miljøpræstation i ni kategorier - forvaltning, sundhed og indeklima, energi, transport, vand, materialer, affald, arealanvendelse og økologi samt forurening. At tage bæredygtige valg kan i første omgang kræve betydelige investeringer, men vil på lang sigt bidrage til at skabe varig stabilitet og bæredygtighed for virksomheden.

Udforsk vores udvalg af bæredygtige produkter