Tips til et bæredygtigt kaffehjørne på jobbet

Vi kan kun skabe en bæredygtig kaffe- og teindustri, hvis vi arbejder sammen.
Med otte tips kan du hjælpe med at gøre kaffejørnet på din arbejdsplads mere bæredygtig.

Brug den samme kop flere gange

Danmark er en af de lande, der drikke rigtig mange kaffe. 26% af den kaffe, der drikkes, nydes på arbejdspladsen. Når du bruger kaffekoppen flere gange har det derfor en stor betydelig miljøet.

Genanvendelse

Når du sorterer affald ved, skal du sørge for, at verdens ressourcer bruges flere gange. Du kan for eksempel have to skraldespande i kaffehjørnet; en til bioaffald og en til andet affald. Derudover kan du beskytte miljøet ved at vælge biologisk nedbrydelige papkopper. Se efter FSC-certificeringen, der beskytter naturen både i produktion og i nedbrydning af papkopper.

Vælg ansvarligt produceret kaffe

Ved at vælge ansvarligt produceret kaffe hjælper du med at øge kaffeindustriens bæredygtighed. Du kan også vælge certificerede produkter, der vurderes på forskellige kriterier såsom miljøvenlige produktionsmetoder, gode arbejdsforhold og som sikrer en minimumspris for landmanden. Vi ønsker at arbejde med forskellige organisationer, så vi kan imødekomme vores kunders forskellige behov og forventninger.

Sæt din kaffemaskine i ECO-tilstand

JDE Professional tilbyder energieffektive maskiner, og næsten alle har en ECO-funktion. Med ECO-tilstand sparer du op til 25% energi, og den skifter automatisk til dvaletilstand om natten. Kaffemaskinerne tilpasser sig automatisk jeres brugsmønstre og starter op igen, før den første medarbejder ankommer til arbejdspladsen.

Vælg miljøvenlige kaffemaskiner

Vi tilbyder energieffektive maskiner med nuværende klasse A + og med miljømærker Eco, ISO 9001 og ISO 14001. Vores OMNI-maskiner er bygget af materialet med en genanvendelsesgrad på 94%, og underskabene har en genanvendelsesgrad på 99,9%. Vores kaffemaskiner er af højeste kvalitet og har lang levetid. Ved afslutningen af ​​dets levetid genbruger vi alt elektrisk affald gennem NORSIRK. Derudover tilbyder vi også leje af renoverede kaffemaskiner, som kan bidrage til en reduktion på 28% CO2.

Doner dit kaffegrums

Genbrug af kaffegrums er et godt eksempel på, hvordan du som kunde kan bidrage til den cirkulære økonomi. Du kan eksempelvis lave sæbe og body scrub med kaffegrums fra jeres egen kaffegrund til firmagaver, julegaver til ansatte osv. Opsamling af kaffegrums foregår ofte lokalt for at reducere unødvendig transport. Hvis du ikke har mulighed for at donere dine kaffegrums, er den bedste mulighed at sortere dem i madaffald.

Involver medarbejderne

At arbejde sammen for bæredygtige løsninger og komme med nye ideer giver de største fremskridt. Ved at bruge forskellige kommunikationsværktøjer kan du dele arbejdet og aktivt engagere medarbejderne i processen med at forbedre bæredygtighed. På pauseskærmen på vores OMNI-maskiner kan du læse om JDE Professionals sociale ansvar, mens du venter på en kop kaffe.

Lav en ekstra indsats

Vil du gøre en ekstra indsats for at gøre din virksomhed mere bæredygtig? Undersøg muligheden for at bruge grøn energi. Der er også gode certificeringsordninger for miljøledelse. Vores nye kontorbygning på Valle Wood er BREEAM Excellent, en certificering baseret på dokumenteret miljøpræstation i ni kategorier - forvaltning, sundhed og indeklima, energi, transport, vand, materialer, affald, arealanvendelse og økologi samt forurening. At tage bæredygtige valg kan i første omgang kræve betydelige investeringer, men vil på lang sigt bidrage til at skabe varig stabilitet og bæredygtighed for virksomheden.

Udforsk vores udvalg af bæredygtige produkter