Bæredygtighed og økologi

Vores drøm?
Et bæredygtigt kaffe- og temarked.

I fællesskab kan vi opnå dette.
Ved at vælge kaffe og te fra Jacobs Douwe Egberts er du med til at gøre vores mål en realitet.

En bæredygtig fremtid

Det ønsker vi alle

Din virksomhed kan nyde kaffe, te og kakao med god samvittighed – og vise, at I tager del i kampen for miljø og mennesker.
Når du køber vores bæredygtige produkter, er du nemlig med til at forbedre vilkårene hos kaffe-, te- og kakaofarmerne.

Både bæredygtighed og økologi

Vores indsats tager udgangspunkt i UTZ Certified, som er en certificering indenfor bæredygtighed. Flere af vores produkter forener desuden bæredygtighed og økologi.

  

 

 

Fremskridt for bæredygtighed

Jacobs Douwe Egberts er forpligtet til en bæredygtig fremtid. Her er et par eksempler

Produktion

I 2020 ønsker vi det samlede energiforbrug af vores produktion reduceret med 10 %. I 2013 og 2015 opnåede vi en reduktion på 3 %. Vi bruger allerede vedvarende energi på fabrikken i Joure, hvor vi blandt andet omdanner kaffegrums til damp som dækker 90 % af varmeforbruget på fabrikken – samtidig bruger vi spildevand til biogas som opvarmer vores dampkedler.

Transport

Ved at kombinere to af vores kaffeforretninger, har vores leverancer øget last på lastbilerne og reduceret kilometertallet. Vores såkaldte carbon footprint for logistikken i Holland og Belgien har været reduceret med en femtedel siden 2013.

Kaffemaskiner

Vores energieffektive kaffemaskiner har næsten alle et øko-program. Så det bliver også let for dig at være bæredygtig. Vi bruger også biologiske nedbrydelige kopper og for så vidt muligt er vores emballage genbrugsmaterialer.

Har I fokus på bæredygtighed og økologi i din virksomhed?

Hos JDE Professional har vi et stort udvalg af økologisk og bæredygtigt kaffe fra Café Noir og D.E. samt te fra Pickwick, Hampstead og Fredsted. Se alle vores bæredygtige kaffe og teer i shoppen. 

Shop bæredygtig kaffe

Bæredygtighed har tre ben

Vores bæredygtighed hviler på certificeringernes tre hovedområder: Økonomi, miljø og social ansvarlighed. Vi arbejder især med UTZ Certified og forbedrer hele tiden udviklingen inden for energi, vand, affald, emballage og mennesker.

UTZ Certified

UTZ Certified fokuserer ligeværdigt på alle 3 ben. Uddannelse af farmere til professionelt selv at kunne skabe fundamentet til at tage miljømæssig og socialt ansvar for deres samfund og deres produkters kvalitet.

Fairtrade

Fairtrade fastlægger minimumspriser samt fast bonus til farmerne. Det vil sige “Fair pris”.

Økologi

Økologi er drift med stor vægt på natur- og miljøbeskyttelse, dyrevelfærd og fødevarekvalitet. Det betyder blandt andet, at produkterne ikke er dyrket med kemikalier og pesticider. Både det danske og EU-mærket sikrer dig ”ægte” økologi: Samme krav, samme kvalitet, samme standard.


Top 3 økologiske produkter

D.E Good Origin Espressobønner

Bønnerne stammer hovedsageligt fra Centralamerika og består af økologiske Arabica bønner, der også er UTZ certificeret.

D.E Good Origin Filterkaffe

Good Origin er bæredygtig, økologisk kaffe fremstillet af Arabicabønner. Kaffen er mellem-/mørkristet og filter-formalet.

Gevalia Økologisk Instant

Gevalia Økologisk består af 100% Arabica bønner, som giver en aromatisk, fyldig og velbalanceret smag. 

Corporate ansvar

Fra høstning af bønner til kop

Vi er drevet af vores passion for kaffe & te og tager hånd om mennesker og miljøet. JDE's program omfatter 3 kerneområder:

  • Vi støtter globale partnerskaber og projekter, for at løse de mest udfordrende problemer.
  • Vi køber certificeret kaffe og te med internationalt anerkendt standarter som UTZ, Rainfores Alliance og Fairtrade.
  • Gennem vores leverandørinitiativ samarbejder vi direkte med vores leverandører for at forbedre arbejdsvilkårene og beskytte naturresourcerne, hvor kaffe og te dyrkes.

Vores kaffe og te bringer folk sammen

Kaffe og te bringer folk sammen. Derfor støtter vi sociale initiativer. Fordi vi tror på, at alle fortjener den kop kaffe eller te de fortjener.

Det er utroligt hvad der kan ske over en kop kaffe.

Bæredygtig kaffe

Bæredygtige espressobønner

En god espresso kan også drikkes med god samvittighed. Prøv JDE's UTZ certificerede espressobønner fra Café Noir, D.E og Piazza d'Oro. 

Bæredygtig cafitesse

Mange af JDE's cafitessevarianter er fremstillet efter bæredygtige metoder og UTZ certificeret, bl.a. Café Noir, D.E Smooth Roast. 

Bæredygtige kaffekapsler

Alle kaffekapsler fra L'OR er fremstillet af kaffe, der er dyrket efter bæredygtige dyrkningsmetoder, og som er 100 % UTZ certificeret.