• Fri fragt ved køb over 3000 kr
  • Levering inden for 2 hverdage
  • Landsdækkende service

Promesso

Afkalkning

Start afkalkningsprogram

Kalk kan få din Promesso til at fungere dårligere. Kalk påvirker også kaffens smag. Derfor anbefaler vi, at du jævnligt afkalker din kaffemaskine.

I 28 enkle trin kan du afkalke din Promesso.

Trin 1

Indsæt USB-nøglen

Der er en USB-port på højre side af din kaffemaskine. Indsæt USB-nøglen på din Promesso.

Hjælpemidler:
  • USB nøgle
  • Spand på mindst 10 liter
  • Mønt, f.eks. 1 euro
  • Beskyttelseshandsker
  • beskyttelsesbriller
  • tragt
  • målebæger
  • 100 grams Renegite
  • Opsamler

Trin 2

Vælg afkalkningsprogrammet

Du kan til enhver tid begynde at afkalke. Bemærk venligst, at programmet tager omkring 45 minutter og ikke kan afbrydes.
Vælg 'machine settings' (eller 'device settings'). Rul ned og vælg 'descaling' (eller 'descaling'). Tryk 'start now'.

Trin 3

Fjern drypbakken

Træk drypbakken mod dig. Gør dette omhyggeligt for at undgå spild.

Trin 4

Fjern afløbsslangen

Træk (forsigtigt) afløbsslangen ud af din Promesso.

Trin 5

Placer en spand

Sørg for, at der er en spand på mindst 10 liter under afløbsslangen.

Trin 6

Fjern hætten

Fjern hætten fra afløbsslangen. Hvis du gør dette, vil der strømme en lille smule koldt vand ud af slangen.

Trin 7

Åbn afløbsknappen

Drej afløbsknappen mod uret med en mønt for at åbne den

Trin 8

Tøm kogeren

Så snart afløbsknappen er åben, løber der ca. 2 liter varmt vand ud af afløbsslangen. Pas på: Rør ikke ved vandet, det er virkelig varmt.

Trin 9

Luk afløbsknappen

Drej afløbsknappen med uret med en mønt for at lukke den.

Trin 10

Sæt hætten på

Sæt hætten tilbage på afløbsslangen.

Trin 11

Placer afløbsslangen

Du kan skubbe afløbsslangen tilbage i åbningen.

Trin 12

Genindsæt drypbakken

Sæt drypbakken tilbage på det rigtige sted.

Trin 13

Fortsæt programmet

På displayet på din Promesso skal du trykke på 'continue' (eller 'continue').

Trin 14

Fyld vandbeholderen

Hvis du har en Promesso med vandtank, skal du fylde vandtanken helt op.

Trin 15

Ryd afkalkningsåbningen

Fjern hætten fra afkalkningsåbningen.

Trin 16

Placer tragten

Tragten, som du modtog med din Promesso, kan placeres i afkalkningsåbningen.

Trin 17

Tag forholdsregler

Til trin 18 og 19 skal du bære beskyttelseshandsker og beskyttelsesbriller.

Trin 18

Opløs afkalkningsmidlet

Opløs 100 gram Renegite i 500 ml lunkent vand i målebægeret. Rør godt rundt, så Renegiten opløses helt.

Trin 19

Tilsæt afkalkningsopløsningen

Hæld afkalkningsopløsningen i tragten.

Trin 20

Tilsæt vand

Skyl målebægeret med rent vand. Hæld derefter yderligere 100 ml rent vand i tragten med målebægeret for at rense kaffemaskinens afkalkningsrør.

Trin 21

Placer beholderen

Du kan nu placere den medfølgende opsamlingsbakke på kafferisten under tuden.

Trin 22

Fortsæt programmet

Tryk på 'continue' (eller 'continue') på skærmen. Din Promesso fylder nu kogeren og varmer op. Når den rigtige temperatur er nået, skylles udgangene. Det drejer sig om højst 3 liter vand.

Trin 23

Fjern sumpen

Så snart 'empty flush bin' (eller 'empty the collection bin') vises på displayet, kan du fjerne og tømme beholderen.
Pas på: vandet er varmt!

Trin 24

Fortsæt programmet

Du skal gennemgå tømnings- og skylleproceduren to gange mere. Tryk på 'continue' (eller 'continue') på skærmen. Så du starter igen ved trin 3 (men du tilføjer ikke afkalkningsopløsningen igen) og gentager det to gange. Fortsæt derefter til trin 25.

Trin 25

Fjern tragten

Fjern tragten fra afkalkningsåbningen.

Trin 26

Sæt hætten på

Sæt hætten tilbage på afkalkningsåbningen.

Trin 27

Fjern USB-nøglen

Fjern USB-nøglen fra din Promesso.

Trin 28

Fyld vandbeholderen

Har du en Promesso med vandtank, skal du først fylde vandet op, før du kan lave kaffe igen. Nyd det!