40 sekunder om…

Cafitesse!

Interview med Bas Stok,
Global Sustainability Manager

Hvad er hovedårsagen til, at Cafitesse er fyldt med bæredygtige initiativer fra bønne til kop?

Bas: Cafitesse er lavet på vores risteri i Joure. Dette risteri kører på 100%* vedvarende elektricitet og vedvarende energikilder. Her rister vi de grønne bønner, maler dem, brygger den fantastiske Cafitessekaffe og pakker kaffen i speciel emballage. Det er en lukket proces, som er 100% grøn. Vi skaber fantastisk smag ... og så er det utrolig ansvarligt!

Hvilke kaffebønner bliver brugt til Cafitesse?

Vi får vores bønner fra kaffeplantager rundt om i verden. Vores købere vælger den bedste kvalitet af grønne bønner til vores blends. Vores ambition er, at alle vores grønne bønner skal være ansvarligt indkøbt inden 2025. Vi bruger tre forskellige variationer af bønner; vasket Arabica, uvasket Arabica og til sidst Robusta til at tilføje en mere krydret smag! Disse bønner blandes sammen i forskellige variationer og skaber de mange gode Cafitesse varianter.

Se vores Catifesse-kaffe

Kan du fortælle os lidt mere

om den miljøvenlige ristningsproces?

Så snart de grønne kaffebønner ankommer til vores risteri, skabes de forskellige smagsvarianter ved at kombinere de forskellige bønner. Vi rister og maler dem omhyggeligt og brygger dem straks i et unikt lukket system. Cafitesse er 100 % ren kaffe er omkring 9 gange stærkere end en normal espresso! Al energi, der bruges under denne proces, kommer fra vedvarende ressourcer. Så det er 100% grøn*! Dette sparer cirka 2.600 tons CO2-udledning. Det svarer cirka til 1300 flyrejser fra Amsterdam til New York og tilbage.

Hvilke vedvarende ressourcer bruger I?

Bas:Bas: Under kaffebrygningsprocessen får vi en masse kaffegrums. Kaffegrumset laver vi til biogas, som vi bruger i processer og til at varme vores anlæg. Denne vedvarende energi svarer til 2000 husstandes energiforbrug. Udover biogas henter vi også energi fra en vindpark - for at matche hullerne i det samlede energibehov. Så i alt har vi 100% grøn* strøm!

Leder I  efter en grøn kaffeløsning til arbejdspladsen? Få personlig rådgivning her.

 

 

Hvad med logistikken bag Cafitesse?

Bas: Cafitesse er en flydende ristet kaffe og kommer i et unikt lufttæt pose-i-boks-system. Det er en stærk kaffe, der er brygget på vores fabrik. På denne måde eliminerer vi affaldsmængden af kafferester for kunden! Udover at der ikke er affald forbundet med Cafitesse, så er emballagen også meget effektiv. Én pakke Cafitesse giver lige så mange kopper kaffe som fire pakker kaffebønner.

"Dette resulterer i næsten 4 gange mere effektiv transport. Det er virkelig bæredygtigt!"

Klar til en bæredygtig kaffemaskine?

Cafitesse-kaffemaskiner

100% grøn elektricitet

  • Vi bruger både termisk og elektrisk energi til at producere Cafitesse. Den elektriske energi er 100% bæredygtig.
  • Elektriciteten kommer fra europæiske vindmøller.
  • Dele af den termiske energi, der anvendes i produktionen, kommer fra biomasse. Dette er vores eget brugte kaffegrums, som vi brænder.

* 100% grøn elektricitet: hvad betyder det?

Hos JDE Professional køber vi oprindelsesgarantier (GO'er) for at sikre, at den producerede grønne elektricitet svarer til den mængde elektricitet, vi bruger fra det hollandske elnet. GO'er er en del af energimarkedssystemet i Europa og er den eneste måde at vise, at elektricitet kommer fra en bæredygtig kilde, i vores tilfælde: Hollandsk vind!

Cafitesse

Bæredygtige initiativer fra bønne til kop

Cafitesse er friskbrygget kaffe af topkvalitet: Det miljørigtige valg og altid med god smag. Cafitesse brygges under de perfekte forhold og bliver straks pakket og dybfrosset for optimal bevarelse af smag og aroma. Sammen med Cafitesse-kaffemaskiner betyder dette: ansvarlighed, kaffe af høj kvalitet, maksimal brugervenlighed, hastighed og pålidelighed