40 sekunder om…

Cafitesse!

Interview med Bas Stok,
Manager i bæredygtighed JDE Professional

Hvad er hovedårsagen til, at Cafitesse er bæredygtig fra bønne til kop?

Bas: Cafitesse er lavet på vores fabrik i Joure. Denne fabrik kører på 100%* grøn elektricitet og vedvarende energikilder. På denne fabrik rister vi de grønne bønner, maler dem, brygger den fantastiske Cafitessekaffe og pakker kaffen i speciel emballage. Det er en lukket proces, som er 100% grøn. Vi skaber fantastisk smag ... og så er det utrolig bæredygtigt!

Hvilke kaffebønner bliver brugt til Cafitesse?

Vi får vores bønner fra kaffeplantager rundt om i verden. Vores købere vælger den bedste kvalitet af grønne bønner til vores blandinger. Vores ambition er, at alle vores grønne bønner skal være ansvarligt indkøbt inden 2025. Vi bruger tre forskellige variationer af bønner; vasket Arabica, uvasket Arabica og til sidst bruger vi Robusta til at tilføje en kraftigere smag! Disse bønner blandes sammen i forskellige variationer og er alle UTZ certificerede. Vi har også en blanding, der både er UTZ- og økologisk certificeret!

Se vores Catifesse-kaffe

Kan du fortælle os lidt mere

om den bæredygtige ristningsproces?

Så snart de smukke kaffebønner ankommer til vores risteri, skaber vi kaffeblandinger ved at kombinere de forskellige typer kaffe. Vi rister og maler dem omhyggeligt og brygger dem straks i et unikt lukket system. Den Cafitessekaffe, vi brygger, er 100% ren kaffe, og denne kaffe er omkring 9 gange stærkere end en normal espresso! Al energi, der bruges under denne proces, kommer fra vedvarende ressourcer. Så det er 100% grøn*! Dette sparer cirka 2.600 tons CO2-udledning. Det svarer cirka til 1300 flyrejser fra Amsterdam til New York og tilbage.

Hvilke vedvarende ressourcer bruger I?

Bas: Under kaffebrygningsprocessen samler vi en masse brugt kaffegrums. Kaffegrumset laver vi til biogas, som vi bruger i processer og til at varme vores anlæg. Denne vedvarende energi svarer til 2000 husstandes energiforbrug. Udover biogas henter vi også energi fra en vindpark - for at matche hullerne i det samlede energibehov. Så i alt har vi 100% grøn* strøm!

Leder I  efter en grøn kaffeløsning til arbejdspladsen? Få personlig rådgivning her.

Hvad med logistikken bag Cafitesse?

Bas: Cafitesse er en flydende ristet kaffe og kommer i et unikt lufttæt pose-i-boks-system. Det er en stærk kaffe, der er brygget på vores fabrik. På denne måde eliminerer vi affaldsmængden af ​​kafferester for kunden! Udover at der ikke er affald forbundet med Cafitesse, så er emballagen også meget effektiv. Én pakke Cafitesse giver lige så mange kopper kaffe som fire pakker kaffebønner.

"Dette resulterer i næsten 4 gange mere effektiv transport. Det er virkelig bæredygtigt!"

Klar til en bæredygtig kaffemaskine?

Cafitesse-kaffemaskiner

100% grøn elektricitet

  • Vi bruger både termisk og elektrisk energi til at producere Cafitesse. Den elektriske energi er 100% bæredygtig.
  • Elektriciteten kommer fra europæiske vindmøller.
  • Dele af den termiske energi, der anvendes i produktionen, kommer fra biomasse. Dette er vores eget brugte kaffegrums, som vi brænder. Så det er også bæredygtigt produceret.

* 100% grøn elektricitet: hvad betyder det?

Hos JDE Professional køber vi oprindelsesgarantier (GO'er) for at sikre, at den producerede grønne elektricitet svarer til den mængde elektricitet, vi bruger fra det hollandske elnet. GO'er er en del af energimarkedssystemet i Europa og er den eneste måde at vise, at elektricitet kommer fra en bæredygtig kilde, i vores tilfælde: Hollandsk vind!

Cafitesse

Bæredygtig fra bønne til kop

Cafitesse er friskbrygget kaffe af topkvalitet: 100% bæredygtig og god smag. Cafitesse brygges under de perfekte forhold og bliver straks pakket og dybfrosset for optimal bevarelse af smag og aroma. Sammen med Cafitesse-kaffemaskiner betyder dette: bæredygtighed, kaffe af høj kvalitet, maksimal brugervenlighed, hastighed og pålidelighed.