• Fri fragt ved køb over 3000 kr
  • Levering inden for 2 hverdage
  • Landsdækkende service

5 grunde til at investere i en god kaffemaskine på arbejdspladsen

En god kaffemaskine er nærmest obligatorisk på den moderne arbejdsplads. Ifølge en ny undersøgelse, så er gode kaffeoplevelser nemlig med til at booste de ansattes trivsel og arbejdsindsats samt styrke virksomhedens relationer til kunder og samarbejdspartnere. I dag har de fleste medarbejder stærke præferencer og meninger om, hvordan kvaliteten af kaffen som tilbydes på arbejdspladsen burde være.

Herunder kigger vi nærmere på 5 årsager til, at den gode kop kaffe spiller en vigtig rolle på arbejdspladsen.

God kaffe booster medarbejdertilfredsheden

Ud af 843 kaffedrikkere, så siger 89 %, at en god kop kaffe øger deres arbejdsglæde. Det viser en større amerikansk spørgeundersøgelse fra 2015. En del af adspurgte mener endda, at mangel på kaffe har en negativ påvirkning på deres humør. F.eks. siger 30 %, at de er mindre produktive og 35 % nævner, at de bliver udmattede og irritable.

Andre videnskabelige undersøgelser bekræfter, at humøret kan påvirkes negativt, hvis man må undvære morgen- eller eftermiddagskaffen. Som arbejdsgiver er du altså med til at give medarbejderne en god start på dagen, når du sørger for, at de kan hente en kop kaffe af deres foretrukne variant - enten når de møder ind eller trænger til den kop i de sene eftermiddagstimer.

Se alle vores populære kaffe udvalg her

God kaffe styrker relationerne

Kaffe er idéel til at skabe sociale bånd. I samme undersøgelse svarer 85 % af respondenterne, at en kop kaffe med kollegaen eller kunden, kan være en god måde at bygge relationer på.

Folk besøger kaffesteder for at slappe af, nyde en god kop kaffe og deltage i det sociale med de mennesker, som de omgiver sig med. Når medarbejderne og kunderne får fornøjelsen af et hyggeligt kaffehjørne på arbejdspladsen, er altså en god mulighed for at styrke de kollegiale relationer og samarbejdet med kunderne, da det skaber en atmosfære lignende et kaffested. På grund af dette, har medarbejderne også en tendens til at føle sig mere komfortabel og socialt anlagt mellem kollegaerne. Det bliver bekræftet i en arbejdsmiljøundersøgelse, som viser, at kaffepausen er et vigtigt socialt element, som er med til at skabe et bedre fællesskab på arbejdspladsen.

God kaffe får os ned i gear

Både læger og psykologer anbefaler, at man holder flere pauser i løbet af en arbejdsdag. Når man jævnligt tager sig tid til at hente en kop kaffe, så stresser man nemlig af. Arbejder man på et kontor, er det altså en god idé at tage kollegaen med en tur væk fra skærmen og ned forbi kaffemaskinen - 5 minutter er nok til at hente en kop kaffe og få tankerne væk fra deadlines og højt prioriterede opgaver.

Et afslappende og komfortabelt arbejdsmiljø hænger også i rød tråd med øget kreativitet og  energi.

God kaffe giver sunde medarbejdere

Det kan godt betale sig at investere i en god kaffeløsning - det gælder især i virksomheder, hvor de ansatte tilbringer meget tid foran computeren. Klassiske “kontorsmerter”, såsom spændinger i skuldre og nakke, underarme og håndled kan nemlig lindres med kaffe. Det bekræfter en videnskabelig undersøgelse, som viser, at medarbejdere, der drak kaffe, oplever færre gener end medarbejdere, der afholdt sig fra kaffen. 

Udover muskel- og ledsmerter, så er det dokumenteret, at kaffe mindsker risikoen for at udvikle en række sygdomme, heriblandt nogle kræfttyper, hjertekarsygdomme og type 2 diabetes. Kaffe kan altså også være medvirkende at undgå længere sygdomsforløb - selvom der naturligvis er mange flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til udviklingen af alvorlige sygdomme.

Læs mere om hvad forskningen siger om kaffe og sundhed >>

Men gælder disse punkter også rundt omkring på danske arbejdspladser? Det undersøger vi nærmere her, hvor vi kigger på danskernes kaffevaner og forventningerne til kaffen på arbejdspladsen.

Hvor vigtig er kaffe på danske arbejdspladser?

I Danmark er vi vilde med kaffe! Danske voksne drikker i gennemsnit tre kopper kaffe om dagen og det er nok til at placere os på en fjerdeplads på listen over de lande i verden, hvor der drikkes mest kaffe. Men hvor vigtig en del af vores arbejdsdag er kaffe egentlig og lever kontorkaffen op til vores forventninger?

En undersøgelse af danske kaffevaner viser, at mere end hver tredje dansker drikker kaffe på arbejdspladsen, fordi det giver dem ekstra energi - og det har faktisk stor betydning for både trivslen og deres sociale liv på jobbet. Næsten halvdelen af danskerne angiver nemlig, at de føler sig bedre tilpas, når de drikker kaffe på arbejdet, mens 6 ud af 10 ytrer, at de får talt med deres kollegaer over en kop kaffe. Derudover svarer 30 % af danskerne, at god kaffe bidrager til fællesskabet på arbejdspladsen. Sidst men ikke mindst viser en undersøgelse fra YouGov, at ca. 68 % af danskerne mener, at det er vigtigt at have adgang til kvalitetskaffe på arbejdspladsen.

På danske arbejdspladser er der altså god grund til at servere kaffe i den kvalitet og de varianter, de ansatte efterspørger. Det er nemlig med til at forbedre arbejdsmiljøet og trivslen i hverdagen.

Ovenstående pointer fører alt sammen til et positivt arbejdsmiljø, hvor medarbejdere og kunder kan føle sig mere motiveret, produktive og glad for at gå på arbejde. Nøglen til dette er adgangen til en god kop kaffe fra én eller flere kvalitetskaffemaskiner. Resultatet? En tryg og komfortabel atmosfære med større mulighed for at nå virksomhedens mål succesfuldt.

Se et udvalg af vores kaffemaskiner

Alt du behøver for at træffe den rette beslutning!