• Fri fragt ved køb over 3000 kr
 • Levering inden for 2 hverdage
 • Landsdækkende service

Sådan holder du gang i produktiviteten efter frokost: Kaffe og flere tips

Eftermiddagsdykket er et velkendt fænomen over hele verden. Efter frokosttid har de fleste mennesker en tendens til at føle sig mindre energiske og miste motivationen til arbejde. Heldigvis findes der forskellige måder at sikre, at medarbejderne får energi igen og afslutter deres arbejdsdag på en positiv og produktiv måde. Læs mere om, hvordan du giver dine medarbejdere ny energi.

Hvad er årsagen til eftermiddagsdykket i løbet af arbejdsdagen?

Folk bliver lidt trætte og måske mindre produktive om eftermiddagen. Dette kaldes eftermiddagsdykket. Det udløses af forskellige ting:

 1. Et menneskes biologiske ur sænker kropstemperaturen en smule mellem klokken 14 og 16. Dette øger kroppens produktion af melatonin, som er et hormon, der forårsager træthed.
 2. Efter frokostpausen skal maden fordøjes. Fordøjelse kræver energi. Blodet bevæger sig fra hjernen til maven, hvilket gør, at man tænker mindre klart. Det, man spiser, påvirker også, hvordan man har det bagefter.

Et eftermiddagsdyk kan opfattes som irriterende, især når man stadig har meget arbejde foran sig. Heldigvis findes der forskellige måder at undgå eftermiddagsdykket på og få energi igen.

Sådan øger du energien og produktiviteten

Hvordan får man medarbejderne til at føle sig energiske og produktive igen? Her er tre tips til at hjælpe give dine medarbejdere energien tilbage.

 1. Tilbyd en velafbalanceret frokost
  Visse næringsstoffer, som folk tror giver energi, forårsager faktisk et eftermiddagsdyk. Det drejer sig om sukker, kulhydrater og transfedtsyrer. Derfor kan det godt betale sig at tilbyde sine medarbejdere en velafbalanceret frokost.

 2. Giv dem god kaffe
  Forskning viser, at 61 % af medarbejderne føler sig mere produktive og energiske efter en god kop kaffe på kontoret. Sørg for at have ordentlige kaffemaskiner og et fuldt udstyret kaffehjørne. Koffein, en lille gåtur hen til kaffemaskinen og en snak med kollegaerne giver medarbejderne det energiboost, de har brug for til resten af deres arbejdsdag.

                                                                              

Glem ikke tippet ovenfor. Putter du sukker i din kaffe, vil det ikke nødvendigvis give dig mere energi. Efter et måltid med lavt sukkerindhold kan det dog være nødvendigt med lidt ekstra sukker. Ved at tilbyde frugt eller andre sunde desserter i kaffehjørnet kan du tilbyde medarbejderne sundt sukker.

 1. Få dine medarbejdere til at føle sig værdsat
   En lille belønning kan få medarbejderne til at føle sig mere motiverede og produktive igen. Du kan f.eks. give medarbejderne tidligere fri, når de er færdige med deres arbejde, eller fejre færdiggørelsen af et vellykket projekt.


Giver du dine medarbejdere de rette fordele, hjælper du dem med at overvinde deres eftermiddagsdyk. En god kop kaffe på kontoret, en sund frokost og belønninger gør underværker.

 

Alt du behøver for at træffe den rette beslutning!