Denne kaffedrik egner sig til alt fra havefesterne om sommeren til nytårsfesten.
Opskriften er til 6-8 personer
Du skal bruge
- 8 æggeblommer
- 8 æggehvider
- 225 g sukker
- 2 ½ dl kold, stærk kaffe (75 g kaffe pr. 1 liter vand) (Vi anbefalder D.E Good Origin Espressobønner)
- 2 ¼ dl spiritus som fx whisky, bourbon eller brandy
- 2 ¼ dl piskefløde
- ½ kop flødeskum
- Stødt muskatnød til pynt
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne grundigt i en skål. Tilsæt langsomt sukkeret og bland det godt.
- Hæld blandingen i en stor kasserolle og varm forsigtigt op ved svag varme under konstant omrøring.
- Tag kasserollen af varmen og lad blandingen afkøle i et par minutter.
- Rør kaffe og spiritus i og tilsæt langsomt fløden under grundig omrøring.
- Pisk æggehviderne stive og rør dem i punchen, så det bliver godt blandet.
- Hæld punchen op i små, runde puncheglas. Pynt med flødeskum drysset med muskatnød.