• Levering inden for 2 hverdage.
  • Gratis fragt ved køb over 1000 kr.
  • Vi står klar til at hjælpe dig på 79 31 38 38

Opskrift

Affogato

Klassisk italiensk kaffedessert

Affogato er en enkel, men uimodståelig kombination af varm espresso og kold vaniljeis. Den intense kaffe smelter isen let og skaber en cremet, sødmefuld og aromatisk dessert – perfekt som afslutning på et godt måltid eller som en hurtig forkælelse.


Opskriften er til 4 personer.

 

Du skal bruge

  • 4 kugler god vaniljeis (ca. 100 g pr. person)
  • 4 kopper friskbrygget espresso (Vi anbefaler Café Noir Hele Bønner)
  • Evt. lidt mørk chokolade eller kakao til drys
  • Evt. et skvæt likør (fx amaretto eller Kahlúa) for en ekstra luksuriøs variant

 

Sådan gør du

  1. Sørg for, at isen er klar i skåle eller glas, inden kaffen brygges.
  2. Bryg frisk espresso – én kop pr. person – lige inden servering, så kaffen er varm og aromatisk.
  3. Hæld den varme espresso direkte over vaniljeisen.
  4. Drys evt. med revet mørk chokolade eller et let drys kakao.
  5. Servér straks, mens isen langsomt smelter i kaffen.

Voila, så er der affogato!

 

Tip: For en ekstra lækker sommerdessert kan du bytte vaniljeisen ud med kaffeis – det giver en endnu dybere kaffesmag.

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!