Opskrift

Kaffeis

Lækker og cremet kaffeis

Denne kaffeis bliver særligt god med friskkværnet kaffe. Vælg en mørkristet kaffebønne, der giver isen en markant smag og flot, kraftig farve.


Opskriften er til 8-10 personer

 

Du skal bruge

  • 4 spsk. mørkristet formalet kaffe (Vi vil anbefalde Café Noir Filterkaffe)
  • 6 dl mælk
  • 200 g lys farin
  • 6 æggeblommer
  • 5 dl piskefløde

 

Sådan gør du

  1. Opvarm mælken i en kasserolle til den næsten koger.
  2. Kom kaffen i en kande og hæld den varme mælk over. Lad den stå i 4 minutter.
  3. Pisk sukker og æggeblommer i en stor skål til de er lyse.
  4. Hæld kaffemælken over mens du pisker.
  5. Si blandingen tilbage i kasserollen gennem en sigte.
  6. Varm cremen over svag varme i 1-2 minutter under omrøring til den har en tykkelse, som kan dække bagsiden af en træske. Cremen må ikke koge.
  7. Hæld den op i en dyb frostboks, og lad den køle af. Rør rundt af og til.
  8. Frys cremen i ca. 2 timer og kom den over i en skål. Pisk med en gaffel til den er blød.
  9. Pisk fløden til den kan danne toppe, og vend den i den frosne blanding.
  10. Læg blandingen tilbage i fryseren i 1 time. Vend blandingen ud og pisk igen.
  11. Frys i 3-4 timer til den er fast.

Voila, så er der is!

 

Tip: Læg kaffeisen i køleskabet i 20 minutter, inden du laver iskugler og serverer dem.

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!