Opskrift

Cappuccino-tærte

Tærten til kaffeelskeren

Denne cappuccino-tærte smager skønt af kaffe, kanel og chokolade.

 

Opskriften er til 6-8 personer

 

Du skal bruge

  • 75 g smeltet smør
  • 275 g knuste mørdejssmåkager
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1,5 spsk. gelatinepulver
  • 3 spsk. vand
  • 2 æg, delte
  • 115 g lys farin
  • 115 g hakket, mørk chokolade
  • 1 ¾ dl brygget espresso (Vi vil anbefalde Gevalia Espresso Aroma Oro)
  • 4 dl piskefløde
  • Revet chokolade og stødt kanel til pynt

 

Sådan gør du

  1. Smør, småkager og kanel blandes sammen. Læg massen i bunden af en rund bageform (20 cm) og tryk den godt ned. Sæt formen i køleskabet.
  2. Drys gelatine over det kolde vand, og lad det opbløde i 5 minutter. Sæt skålen over en kasserolle med varmt vand og rør rundt for at opløse gelatinen.
  3. Pisk æggeblommer og sukker tykt. Kom chokolade og kaffe i en skål og rør til chokoladen er smeltet. Tilsæt æggeblandingen, og varm blandingen forsigtigt i en kasserolle i 1-2 minutter, indtil den er tyk. Rør gelatinen i og lad blandingen stå, til den begynder at stivne. Rør rundt med jævne mellemrum.
  4. Pisk 1,5 dl af fløden. Pisk æggehviderne stive. Vend først fløden i kaffeblandingen og derefter æggehviderne.
  5. Hæld blandingen over småkagebunden og sæt den på køl i 2 timer.
  6. Tag tærten ud af formen. Pisk resten af fløden og pynt toppen af tærten med flødeskum, revet chokolade og et drys kanel.

 

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!