Opskrift

Cappuccino-pokaler

Små fyldige kaffebuddinger

Disse små cappuccino-pokaler er en variation af den klassiske budding – men med en dejlig smag af kaffe.

 

Opskriften er til 6-8 personer 

Du skal bruge 

  • 75 g ristede kaffebønner (vi vil anbefale D.E Smooth Select Espressobønner)
  • 3 dl mælk
  • 3 dl kaffefløde
  • 1 æg
  • 4 æggeblommer
  • 50 g strøsukker
  • ½ tsk. vanilje-ekstrakt
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Læg kaffebønnerne i en kasserolle over svag varme i ca. 3 minutter. Ryst kasserollen hyppigt.
  • Hæld mælk og kaffefløde over bønnerne og varm det op, så det næsten rammer kogepunktet. Læg låg på og lad indholdet trække i 30 minutter.
  • Pisk æg, æggeblommer, sukker og vanilje sammen. Bring mælken i kog igen og hæld den ned gennem en si til æggeblandingen. Smid bønnerne væk.
  • Hæld blandingen op i otte kaffekopper eller små ildfaste skåle, der rummer ¾ dl. Læg lidt folie over hver.
  • Stil pokalerne i en bradepande med vand, der når ca. 2/3 op ad skålens sider.
  • Bag dem i ovnen i 30-35 minutter til de samler sig lidt.
  • Lad dem køle af i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Pisk piskefløden og pynt pokalerne med flødeskum.
  •  
  • Tip: Pokalerne kan også pyntes med kakaodrys eller chokoladegitter.

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!