Denne mousse kan forberedes i god tid, så du sparer tid i køkkenet, når gæsterne er kommet. Servér enten som den er, i et glas, eller i chokoladeskåle.
Opskriften er til 4 personer
Du skal bruge
- 225 g mørk chokolade
- 25-30 ml brygget espresso (vi vil anbefalde Piazza d'Oro Forza Espressobønner)
- 3 spsk. usaltet smør
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- Flødeskum og chokoladedrys til pynt (valgfri)
Sådan gør du
- Læg den mørke chokolade (brækket i mindre stykker) og den bryggede espresso i en skål. Anbring i en kasserolle med varmt vand. Smeltes under jævnlig omrøring.
- Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret lidt ad gangen.
- Tag kasserollen af varmen, og rør æggeblommerne i.
- Æggehviderne piskes i en skål, til de er stive.
- Vend æggehviderne i chokoladeblandingen.
- Sæt moussen i køleskabet i mindst 3 timer.
- Fordel moussen i glas eller evt. chokoladeskåle og pynt med flødeskum chokoladedrys.
Velbekomme!