Opskrift

Kaffebudding med karamelsauce

En sand klassiker i nye klæder

Budding er en sand klassiker, som er ved at få sit comeback! Her får du den i en nyfortolket udgave til kaffeelskere.

 

Opskriften er til 6 personer 

Du skal bruge 

Til karamelsaucen:

  • 150 g strøsukker
  • 4 spsk. vand

 

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Start med at lave karamelsaucen:
    Opvarm sukkeret sammen med vandet i en lille kasserolle indtil sukkeret er opløst. Bring indholdet i kog indtil det bliver en tyk og gyldenbrun sirup.
    Hæld straks den varme sirup op i seks forvarmede portionsforme, som rummer ca. 1,5 dl.
  • Nu begynder du på buddingen.
    Opvarm mælken så den næsten rammer kogepunktet og hæld mælken over kaffepulveret. Lad det trække i 5 minutter og si det herefter ned i en kande.
  • Pisk strøsukker, æg og æggeblommer sammen i en skål til blandingen bliver let og cremet. Pisk kaffemælken i blandingen og hæld massen op i portionsformene.
  • Sæt formene i en bradepande eller ovnfast fad og hæld vand i, så det når 2/3 op ad skålenes sider.
  • Bages i 30-35 minutter til buddingerne samler sig. For at tjekke, om buddingerne er færdige, kan du ryste en af dem. Den skal blævre som gelé.
  • Når buddingerne er færdige, tages de op af det varme vand og køles af i minimum tre timer.
  • Løsn forsigtigt buddingerne i siderne med en paletkniv og vend dem ud på hver sin tallerken.

Velbekomme!

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!