Opskrift

Mokkakage

“Mokka” henviser til byen Mokka i Yemen, som engang blev betragtet som verdens kaffehovedstad. Her fremstilles stadig en kaffe, som smager lidt af chokolade. I dag henviser ”mokka” til en kombination af kaffe og chokolade, som i denne opskrift.


Opskriften er til 10 personer

 

Du skal bruge

  • 1,5 spsk. formalet kaffe med kraftig smag (Vi vil anbefalde Café Noir Filterkaffe)
  • 1,75 dl mælk
  • 115 g smør
  • 115 g blød, lys farin
  • 1 æg, let pisket
  • 185 g selvhævende mel
  • 1 tsk. tvekulsort natron
  • 4 spsk. cremet likør, f.eks. Bailey eller Irish Velvet

Til chokoladeovertrækket:

  • 200 g ren, mørk chokolade
  • 75 g usaltet smør
  • ½ kop piskefløde

Sådan gør du

Kagen

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og læg smurt, fedtafvisende bagepapir i en rund bageform på 18 cm.
  2. Hæld kaffen i en kande. Opvarm mælken til nær kogepunktet og hæld den over. Lad det trække i 4 minutter. Si blandingen og sæt til afkøling.
  3. Smelt forsigtigt smør og sukker. Hæld i en skål og lad afkøle i 2 minutter. Rør herefter æggene i.
  4. Sigt melet over blandingen, og vend det i.
  5. Bland tvekulsort natron i mælkekaffen og rør det lidt efter lidt i blandingen.
  6. Hæld blandingen i formen, glat overfladen ud. Bag i 40 minutter til kagen er hævet og fast.
  7. Lad den afkøle i 10 minutter. Hæld likør over kagen og lad den stå til den er kold.
  8. Kagen løsnes i kanterne med en paletkniv og vendes ud på en rist.

Chokoladeovertræk

  1. Knæk chokolade i stykker og læg den i en skål overen kasserolle med knap nok simrende vand, til chokoladen er smeltet. Tages af varmen.
  2. Rør smør og fløde i til massen er blød.
  3. Lad den køle af og stryg derefter massen på toppen og siderne af kagen med en paletkniv.

 

Så er der serveret - Velbekomme!

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!