Opskrift

Tiramisu

Den klassiske kaffedessert

Den skønne tiramisu fra det italienske køkken er en sand klassiker. Den er cremet, luftig og med lækker smag af kaffe – og så er den virkelig nem at lave.  

 

Opskriften er til 2 personer 

 

Du skal bruge 

  • 225 g mascarpone 
  • 25 g flormelis, sigtet 
  • 1,5 dl stærk brygget kaffe, afkølet (Vi vil anbefalde Café Noir Filterkaffe)
  • 3 dl piskefløde 
  • 3 spsk. kaffelikør, f.eks. Tia Maria, Kahlúa eller Touissant 
  • 15 g savoiardi (ladyfingers) 
  • 50 g bittersøg eller mørk chokolade, groft høvlet 
  • Kakaopulver til drys 

 

Sådan gør du 

  1. Smør og beklæd en bageform til 900 g med klar film. 
  2. Læg mascarpone og flormelis i en stor skål og pisk i ca. et minut. Rør 2 spsk. af den afkølede kaffe i. 
  3. Pisk fløden med 1 spsk. likør, til det danner bløde toppe. Rør en skefuld af det i mascarponeblandingen, og vend derefter resten i.  
  4. Hæld halvdelen af mascarponeblandingen i bageformen. Glat ud på toppen.  
  5. Hæld den resterende stærke kaffe og likør op i en skål, der er en smule bredere en savoiardi-stængerne. Dyb halvdelen af stængerne på den ene side i kaffeblandingen, og læg dem ovenpå mascarponeblandingen side om side.  
  6. Læg resten af mascarponeblandingen over savoiardi-stængerne, og glat ud på toppen.  
  7. Dyp de resterende savoiardi-stænger i kaffeblandingen og læg dem igen ovenpå kagen. Dryp eventuelt resten af kaffeblandingen over det øverste lag.  
  8. Dæk formen til med klar film. Stil på køl i mindst 4 timer. 
  9. Vend forsigtigt tiramisuen ud af formen. 
  10. Drys med høvlet chokolade og kakaopulver.  

 

Velbekomme!

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!