• Fri fragt ved køb over 3000 kr
  • Levering inden for 2 hverdage
  • Landsdækkende service

Det perfekte mælkeskum

Flere og flere medarbejdere og gæster forventer en perfekt serveret cappuccino eller latte macchiato. Den perfekte cappuccino står og falder dog med god og fast mælkeskum (også kendt som mikrofoam). Vil du vide, hvad du skal være opmærksom på, når du laver mælkeskum? Så kig med her og lær hvordan, du kan serverer den perfekte kaffe med den helt rigetige mælkeskum.

Den rigtige kande til mælkeskum

Mælk vokser i volumen, når den skummes. Så hvis du har for meget mælk i din mælkekande, kan mælken flyde over. Brug altid en mælkekande i en størrelse, der svarer til den mængde mælk, du vil skumme op. En lille kande til én kop og en stor kande til to kopper. Test altid om din mælkekande indeholder gamle mælkerester, før du bruger den. I dette tilfælde skal du først rense kanden med koldt vand.

Du kan lave en cappuccino eller latte macchiato med al slags mælk, men for at lave det helt perfekte mælkeskum fungerer sødmælk bedst.

Skum mælken

Vil du imponere dine kollegaer med den helt perfekte mælkeskum? Følg guiden her, og vi lover dig for, at mælkeskummet vil imponere hver eneste person på din arbejdsplads:

  • Rengør damprøret ved at dampe røret i en klud 
  • Tænd for dampventilen på dampdysen
  • Indsæt damprøret til ca. 1-2 centimeter i mælken
  • Hvis du hører en blød, susende støj, når du har tændt for damphanen, så er du igang med at skumme mælket
  • Placer dampdysen i en vinkel fra midten af mælken, så mælken fortsætter med at bevæge sig
  • Rengør damprøret igen

Temperaturen på mælken

Sørg for, at mælken altid er kold, når du begynder at skumme den. Temperaturen til opvarmning af mælken er også afgørende. Du er på det rigtige sted mellem 68 og 70 grader. Hvis du ikke længere kan holde kanden behageligt, skal du dampe i yderligere tre sekunder, og så er du sikker på, at mælken har den rigtige temperatur.

Mælkeskum af god kvalitet

Du kan lave en cappuccino eller latte macchiato med al slags mælk, men for ay opnå den perfekte mælkeskum fungerer sødmælk bedst.

For at forhindre at mælkeskummet separeres, er det vigtigt, at mælkeskummet altid bevæger sig. Så lad ikke mælken blive stående på bordet, men hæld den over i din kaffe med det samme. Ellers risikerer du, at mælkeskumskvaliteten falder, og at den ikke bliver lige så god at arbejde med.

Til dig der ønsker at blive en rigtig kaffenørd!