5 tips til genbrug af kaffegrums

Vær god ved miljøet og genbrug dit kaffegrums

Ender dit kaffegrums også altid i skraldespanden?
Vi giver 5 tips til, hvordan kaffegrums kan give babyblød hud eller genanvendes i husholdningen. 

Tip 1

Skur med grums

Kaffegrums er dit eget gratis skuremiddel til overflader af stål. Det virker lige så godt som almindelige rengøringsmidler – og så er det meget bedre for miljøet! Prøv selv!Tip 2

Fra bord til jord

Planter elsker kaffegrums! Så når du har nydt din kaffe, venter dine planter længselsfuldt på grumset; det indeholder nemlig kvælstof, som giver næring til jorden. Brug det til dine planter både ude og inde.

Vidste du, at kaffe er en frugt? Læs mere og få flere facts om kaffe her. 


Tip 3

Få blød hud som en baby

Kaffegrums kan anvendes som en miljøvenlig (og billig!) bodyscrub med fantastisk virkning, så genanvend dit kaffegrums og bliv blød som en baby. Du skal bruge:

  • 2 dl kaffegrums 
  • 2 dl rørsukker eller salt 
  • 1-2 spsk. honning
  • 1 spsk. olie, mandel eller oliven 

Bland ingridienserne og skrub løs. 

Tip 4

Fra fisk til frisk

Slut med fiskefingre, når du har lavet sushi eller anden fisk. Gnid dine hænder i kaffegrums – så er lugten væk med det samme.

Vidste du, at kaffe stiller din appetit? Læs mere her. 


Tip 5

Ridser i træbordet?

Ridser i træbordet? Her er et super tip: Bland kaffegrums med en del vand og en del eddike og lad det trække ca. en times tid, indtil farven passer med bordets farve. Smør derefter blandingen på bordets ridser. Dit bord bli’r så godt som nyt. 


Ved at genanvende dit kaffegrums i stedet for at smide det i skraldespanden, kan du være med til at gøre noget godt for dig selv – og ikke mindst for miljøet! Læs også om, hvordan Jacobs Douwe Egberts arbejder mod en bæredygtig fremtid. 

JDE Professional er Danmarks førende leverandør af kaffeløsninger til erhverv. God kaffe og te er guld værd, og det er utroligt, hvad der kan ske over en kop kaffe. Vi hjælper med den rette kaffeløsning fra valg af kaffemaskine til den rette kaffe og te til din virksomhed. 

Mere om JDE