• Fri fragt ved køb over 3000 kr
  • Levering inden for 2 hverdage
  • Landsdækkende service

Kickstart virksomhedens vækst med kaffe

3 gode grunde til, at kaffe kan give dig flere idéer, styrke fællesskabet og øge trivslen

Kaffe er kendt for at give mere energi og mindske træthed. Det hjælper på korttidshukommelsen og øger din koncentration. Men udover at holde dig vågen, kan god kaffe så kickstarte væksten ved at give dig flere ideer? Både og. Vi har undersøgt danskernes kaffevaner på jobbet.

Hver 6. har fået en god ide

- mens de lavede kaffe, eller var på vej til kaffemaskinen

Du kender det sikkert fra dig selv – du er bænket foran computeren. Leder efter de rigtige ord, skal regne ud, hvordan tallene giver mening, eller arbejder på en strategi for det kommende år.

Og. Nu. Er. Du. Gået. I. Stå.

Uanset hvor mange gange du læser den samme linje, kommer du ikke videre. Din hjerne er lukket ned.

Du beslutter at tage en pause.

Og så, på vej mod kaffemaskinen, kommer løsningen til dig!

Du skal have dopamin, og det frigives af din hjerne. Det gør den i større mængder, når du f.eks. dyrker motion, tager et varmt bad, hører musik – eller drikker kaffe.

Du skal slappe af. Når sindet er i afslappet tilstand, er der større sandsynlighed for, at du vender opmærksomheden indad. Det gør din hjerne i stand til at skabe nye, indsigtsfulde forbindelser.

Du skal distraheres. Når du er distraheret, får din hjerne en pause, og din underbevidsthed kan tage over og arbejde mere kreativt på et problem.

 

Kaffe giver os et skud energi på arbejdspladsen

– og en tiltrængt pause

Hver 3. i vores undersøgelse fortæller, at de drikker kaffe, fordi det giver dem et skud energi. Og 36% angiver, at kaffen giver dem en pause i arbejdsdagen.

I følge arbejds- og organisationspsykologi, Janne Skalon er pauser godt for både fællesskab, produktivitet og arbejdsmiljø.

Så med mindre jeres arbejdsplads er en af de få tilbageværende i Danmark, hvor fløjten ringer, og I samlet går til pause, er det om at værdsætte de medarbejdere, der både bliver mere energiske, hygger med kollegaerne og kobler af i små, effektive pauser mellem opgaver.

God kaffe er god behandling

86% af danskerne mener, at god kaffe på arbejdspladsen er vigtigt.

For 7 ud af 10 skyldes det, at de opfatter god kaffe som god behandling.

Ifølge blandt andre superiværksætter, Richard Branson, der har stiftet Virgin Group, er glade medarbejdere afgørende for jeres virksomheds succes – og han mener, du kan aflæse graden af medarbejdertilfredshed på bundlinjen.

Han bakkes op af forskning. I 2014 kortlagde Andrew Oswald fra Warwick Universitet, der forsker i ’The Economics of Happiness’, at tilfredse mennesker i snit er 12% mere produktive.

Kaffe kan skabe rammer for vækst og trivsel

– men rammerne gør det ikke alene

Vi tror på, at det er utroligt, hvad der kan ske over en kop kaffe, for mødet mellem mennesker er magisk. Og prioriterer I god kaffe på din arbejdsplads, er vi ikke i tvivl om, at I kan øge jeres trivsel og de gode ideer.

Men uanset hvor stor passion vi har for vores kaffe, ved vi godt, at kaffe ikke gør det alene (uanset hvor god den er). Nogle steder skal man arbejde med processerne, inddrage medarbejderne på nye måder eller indrette arbejdspladsen anderledes for at puste til vækst og innovation gennem nye ideer.

Uanset hvilken vej I vælger, så foreslår vi, at du henter dig en varm kop kaffe. Hvem ved, måske får du den gode idé til jeres næste innovationsstrategi på vej til kaffemaskinen?

Til dig der gerne vil vide meget mere om kaffeuniverset!

Med den nyeste viden er du altid opdateret og klar til at imponere dine kollegaer