- Fri fragt ved køb over 3000 kr
- Levering inden for 2 hverdage
- Landsdækkende service
Siden 1753 har Pickwick brugt te af den højeste kvalitet. Te er blevet drukket i århundreder og har altid været en del af verden. Er du interesseret i at kende processen bag te? Klik på prikkerne i slideren herunder for at læse.
30% af verdens teproduktion kommer fra Indien.
Kina står for godt 23% af verdens teproduktion.
Sri Lanka produceres ca. 10% af verdens te.
Så snart teplanten er moden, plukkes bladene i hånden. Dette gøres på tre forskellige måder: Fin, medium og grov plukning.
Visning er første stadie i tefremstilling.
Tebladene spredes ud og ligger og visner ved 25-30°C. Vandindholdet i de friske blade på ca. 75-80% reduceres herved typisk til 60-70%.
Herefter rulles/knuses de visne blade i en halv time.
Under knusningen kommer deres helt specielle smag og duft gradvist frem.
Under fermenteringsprocessen bringes de knuste blade ind I specielle rum, hvor man blæser 25 grader varm luft ind og holder en fugtighed på 95%. Nu skifter bladenes farve fra klar grøn til brun og den specielle aroma opstår.
Fermenteringsprocessen afslutter tørringen af bladene. Dette sker ved opvarmning af teen, hvorved vandindholdet reduceres til 4-6%.
Teen får sin sorte farve i løbet af den næste halve time. Man får ca. 20 kg sort te ud af 100 kg friske blade.
Inden pakningen sorteres teen efter bladstørrelse gennem store sigter. Der er ingen forskel på teens kvalitet i de forskellige størrelser. I grove træk kan man sige, at storbladet te bliver til løs te og småbladet te bliver til brevte.
Vores smagsteknikkere udvælger te for smagen og kvaliteten. De udvælges og blandes sammen til Pickwick te. Der skal cirka bruges 20 til 30 te sorter til en blanding.
Efter hele processen fra plantningen til sidste smagning, pakker vi hver te variation i sin egen unikke emballage.
Pickwick henter te fra mange steder i verden, men det meste te kommer fra de bedste steder i Indien, Sri Lanka og Indonesien. Det er vigtige lande for os, på grund af at, de har det perfekte klima og plantager i den rigtige højde. Dette er med til at give en bedre te oplevelse.
Sort te kommer fra bladende fra te planten Camellia Sinensis. Sort te starter som grøn te, men gennemgår fermentering. Fermenteringen giver tebladende den sorte velkendte farve. Sort te er den mest solgte i verden.
Grøn te stammer fra samme te plante som sort te, Camellia Sinensis. Grøn te fermenteres og opvarmes ikke, og gennemgår derfor ikke samme fremstillingsproces som andre te-varianter. På denne måde bevares en stor del af bladenes vitaminer og mineraler. Den mindre forarbejdning resulterer også i, at bladene beholder deres flotte, grønne farve.
Grøn te er kendt for det høje indhold af antioxidanter og har derfor en positiv virkning på helbredet.
Rooibos te er egentlig ikke en te. Rooibos eller rød te stammer fra en busk, der gror i Sydafrika. Nålene fra busken plukkes, knuses og derefter placeres i solen for iltning. Rooibos navnet stammer fra Holland og betyder ”rød busk”. Rooibos indeholder store mænger C-vitaminer og mineraler.
Fordi urtete og rød te ikke stammer fra en teplante, men en nåletræsbusk, så er det egentlig ikke rigtig te. Men det betyder ikke noget, da urtete er lige så velsmagende som rigtig te og indeholder store mængder vitaminer og mineraler.
I år 2700 f.Kr. blev teen opdaget af kejser Shen Nung. Under en pause blev hans kogende drikkevand blandet med nogle blade. Det viste sig at smage godt. I Europa blev vi i 1610 introduceret til teen. I 1750 blev transport af te faciliteret via tableauer.
I 1937 blev vores te døbt Pickwick te. Før dette gik navnet under samme navn som kaffen Douwe Egberts. Emballagen udviklede sig meget det 20.århundrede. I 1910 blev teen stadig solgt i kegler. I 1938 blev bomuld teposen introduceret, som vi kender den i dag. Siden den gang er posen og emballagen blevet opdateret og designet er ændret for at følge med tiden.