Udregner I prisen pr. kop?

Udregn prisen per kop for at undgå prischok – efter I har købt

Har I udgifter til rengøring og vedligeholdelse med i budgettet? Vidste du, at du på 1 år skal bruge 30 timer ekstra alene på rengøring af en fuldautomatisk espressomaskine i forhold til Promesso.

Udregn prisen per kop for at undgå prischok
– efter I har købt

Flere og flere danske virksomheder har fået øjnene op for, at god kaffe øger medarbejdernes trivsel og baner vej til gladere kunder.

Men når det kommer til indkøb af den rigtige maskine, kan det være en udfordring at regne ud præcis, hvad I kommer til at betale på bundlinjen for det nye vidunder.

For én ting er indkøbspris – men hvad koster spild og hvor mange timer og ressourcer skal I egentlig afsætte hver dag til rengøring og genopfyldning?

Derfor anbefaler JDE professional altid at lave et overslag over, hvad maskinen koster både i indkøb og per kop. Så har I et mere realistisk billede af hvilke udgifter, der venter jer – på den korte og lange bane.

Hvilke parametre bør I have med for at udregne prisen per kop?

Der er flere aspekter i forhold til at udregne kopprisen. Her gennemgår vi 3 og fortæller, hvad I skal være opmærksomme på.

3 parametre der har indflydelse på prisen per kop:

  • Lønkroner til rengøring
  • Pris for kaffe og kaffespild
  • Maskinens pris

Den store post de fleste glemmer på kaffe-budgettet – Rengøring, genopfyldning og vedligehold

Når I investerer i en moderne kaffeløsning, bør I medregne lønudgifter til rengøring, vedligehold og genopfyldning, som en del af den endelig pris per kop.

Det er en udgift mange glemmer at tage højde for, og det kan give nogle kedelige overraskelser.

Når du udregner prisen per kop – og medtager parameter som kaffe, maskine samt de udgifter til løn (rengøring, vedligehold og genopfyldning) – får du et bedre overblik over de reelle udgifter.

Hvor lang tid tager rengøring af de forskellige kaffeløsninger?

 

Rengøringstid for en fuldautomatisk espresso

For en fuldautomatisk espresso-løsning skal I afsætte 10-15 minutter til rengøring om dagen.

Rengøringstid for en kapselkaffe-maskine

For en kapselkaffemaskine med mælk, skal I afsætte op mod 19 minutter til rengøring om dagen.

Rengøringstid for Promesso

Rengøring og klargøring klares på 7 minutter 1 gang om ugen.

Hvad bliver forskellen på 1 år?

På 1 år med 216 arbejdsdage skal I således afsætte 30 timer ekstra blot til rengøring af en fuldautomatisk espressomaskine i forhold til en maskine som Promesso. Manglende rengøring er en af de hyppigste årsager til skader på maskinerne, og så bliver det for alvor dyrt.

Hvad koster kaffe og kaffespild?

Prisen på kaffen kan variere alt efter, hvilken kvalitet og teknologi I vælger. De
nyere maskiner som fx Promesso har en forbedret teknologi, så I kan få
kvalitet til en god pris – også fordi der går meget lidt kaffe til spilde.

Netop spild kan overraske de fleste i forhold til estimeret forbrug og dermed koppris.

Hvis I fx har en kaffeløsning, der laver kander af gangen risikerer I i højere grad spild, end hvis kaffen er portionsanrettet og kun laver én kop af gangen. Sørg derfor for at regne med et lidt højere forbrug, hvis I forventer, at der laves mange kander.

Indkøbspris og maskinafskrivning

Indkøbsprisen bør tages med, når I udregner prisen per kop – for jo lavere pris, jo hurtigere afskrivning.

Der er markante prisforskelle på markedets kaffeløsninger såsom en fuldautomatisk espressomaskine, kapselkaffeløsninger og et moderne alternativ som Promesso. Men desværre følger kvaliteten ikke altid prisen.

De fleste leverandører giver mulighed for prøvesmagning af maskinen, og vi anbefaler altid, at I udnytter denne mulighed, så I ved, at kvaliteten er afstemt med prisen.

Få hjælp til at vælge den rette kaffeløsning – til den rigtige pris

JDE Professional er Danmarks førende leverandør af kaffeløsninger til det private og offentlige med over 15.000 kunder og Danmarks stærkeste service team. Vi har mere end 260 års erfaring og tilbyder en bred vifte af kaffeløsninger. Kontakt os og få rådgivning om, hvilken kaffeløsning, der passer til jer, eller klik på knappen nedenfor. Vi er klar til at give jer fuldt overblik over, hvad kaffen reelt koster jer på kontoret, og vejleder gerne i forhold til hvilken løsning, der er bedst for jeres virksomhed. For vi mener, at alle fortjener den kaffe de elsker.

Få rådgivning


Skal I have en ny kaffemaskine til kontoret og er du i tvivl om hvilken maskine, der passer til jeres behov? 
Her får du en guide til at vælge den rigtige kaffemaskine til kontoret. 

JDE Professional er Danmarks førende leverandør af kaffeløsninger til erhverv. God kaffe og te er guld værd, og det er utroligt, hvad der kan ske over en kop kaffe. Vi hjælper med den rette kaffeløsning fra valg af kaffemaskine til den rette kaffe og te til din virksomhed. 

Mere om JDE