10 trin til at vælge den rette kaffeløsning

Hvad fortæller kaffen på kontoret om jeres virksomhed?

Vælg en kaffeløsning, der er skræddersyet til jeres værdier

Det er ikke ligegyldigt, hvilken kaffe I serverer for kunder eller hvilke bønner medarbejdere bydes dagen igennem.

1 ud af 3 er ikke tilfredse med kaffen på deres arbejdsplads – det er meget, når vi danskere drikker lidt over 4 kopper kaffe om dagen, og næsten 70% mener god kaffe er lig med god behandling af medarbejderne.

Vis os din kaffemaskine, og vi skal vise dig, hvem du er 

Danmark er et land fuld af filterkaffe.

Og det er fint med filterkaffe. Hvis du er filterkaffetypen.

Men I kan vælge blandt så mange kaffeløsninger i dag, at det er helt naturligt, at kunder og medarbejdere bedømmer jer på den kaffe, I serverer.

10 ting du skal overveje

før du investerer i en ny kaffeløsning

1. Antal kopper

Det er en god idé at få overblik over, hvor mange kopper kaffe, der vil blive drukket på en dag på kontoret.

Når I har tal på dette, er I sikret at få en kaffemaskine, der hverken har for stor eller lille kapacitet, men er tilpasset jeres behov.

Læs også hvordan du udregner prisen pr. kop ›

2. Kvalitet

Hvis medarbejderne foretrækker kaffe af høj kvalitet, eller hvis I serverer samme kaffe til jeres kunder, er det værd at gå efter en kaffemaskine, der serverer kvalitetskaffe. Vær opmærksom på, hvor længe maskinen er om at brygge en kop, da en prima kop kaffe nogle gange kan have en længere fremstillingsproces. Til gengæld går I ikke på kompromis med smagen.

3. Rengøring & klargøring

Få overblik over hvor lang tid det tager at gøre maskinen ren og klargøre den med f.eks. opfyldning af bønner.

Nogle maskiner kræver frisk mælk og kan tager flere timer ud af månedsbudgettet, når den skal gøres ren. Dette er et vigtigt punkt for at undgå kedelige overraskelser.

4. Tid pr. kop

Det er forskelligt fra kaffemaskine til kaffemaskine, hvor lang tid den er om at brygge en kop kaffe.

Så har I en travl hverdag på kontoret, bør I vælge en maskine, der er hurtig til at brygge kaffe.

Hvis dette ikke har en større betydning for jer, kan I få en kaffemaskine med andre funktioner.

5. Nemhed i betjening

Nogle kaffeløsninger har så mange muligheder og varianter, at de kan være vanskelige at betjene.

Hvis mange skal have glæde af maskinen, skal den være intuitiv og nem at betjene. Det vil også spare jer tid på den lange bane, fordi I slipper for at forklare, hvordan maskinen fungerer.

6. Serviceaftale

Selvom de fleste maskiner er nemme at betjene, kan uheldet være ude. Undersøg, om I får en serviceaftale med, når I køber maskinen og hvad betingelserne for aftalen er.

Hvis uheldet er ude og maskinen fejler, skal I vide, at det bliver løst inden for kort tid.

7. Prøvesmagning

Det er svært at læse sig til, hvordan kaffen smager, så hvis I vil være sikre på, at kvaliteten er i orden, så vælg en leverandør, hvor I kan prøvesmage kaffen først.

8. Personalisering

Mange mennesker har en foretrukken kaffevariant.

Derfor er det en god idé at lave en liste over, hvilke typer af kaffe maskinen som minimum skal kunne brygge.

9. Udseende

En smuk kaffeløsning sender et signal om kvalitet til både medarbejdere og gæster.

Ofte får maskinen en central placering, og ligesom med jeres øvrige indretning, er en kaffemaskine med til at vise virksomhedens værdier. Det er også en god idé at undersøge om der medfølger serveringsbord, og hvordan kaffen opbevares.

10. Pris

Selvom prisen formentlig ikke er et afgørende parameter, når I skal have ny kaffeløsning, er det værd at få fuldt overblik over prisen.

Lav både et overslag over hvad maskinen koster i indkøb og pr. kop. Ved at udregne prisen pr. kop får I et mere fuldkomment overblik, fordi det medtager udgifter til blandt andet kaffe, rengøring og klargøring.

 

God kaffe er ikke en magisk bønne, der med ét slag giver loyale kunder og tilfredse medarbejdere.
Men det er simpelt et sted at starte. Og for mange virksomheder er det lige nu afgørende at få taget det første skridt mod større tilfredshed og højere loyalitet, hvis de ikke skal tabe terræn til mylderet af fremadstormende konkurrenter.

Få rådgivning om en skræddersyet kaffeløsning

JDE Professional er Danmarks førende leverandør af kaffeløsninger til det private og offentlige med over 15.000 kunder og Danmarks stærkeste service team. Vi har mere end 260 års erfaring og tilbyder en bred vifte af kaffeløsninger.

Er du i tvivl om, hvilken kaffemaskine, der passer til din virksomhed? Se alle vores kaffemaskiner her eller få rådgivning til at finde den rette maskine. 

Modtag rådgivning

10 ting du skal overveje, før du investerer i en ny kaffeløsning

 

JDE Professional er Danmarks førende leverandør af kaffeløsninger til erhverv. God kaffe og te er guld værd, og det er utroligt, hvad der kan ske over en kop kaffe. Vi hjælper med den rette kaffeløsning fra valg af kaffemaskine til den rette kaffe og te til din virksomhed. 

Mere om JDE